Nieuws

Makandra bij het Jules de Corte Concert in Helenaveen

Makandra Wereldmuziekkoor Deurne neemt deel aan het concert ter ere van de 100-ste geboortedag van Jules de Corte. Wegens grote belangstelling heeft het organiserende comité besloten om het twee achtereenvolgende avonden uit te voeren, nl. vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2024. Het vindt plaats in De Gouden Helm, Oude Peelstraat 3 Helenaveen. Dit is de woonplaats waar Jules en zijn weduwe tot aan zijn dood in 1996 woonden. Hij was daar erg actief om aan zijn ontelbare liederen, gedichten en composities te werken. Ook bespeelde hij daar het carillon, dat nu naar hem vernoemd is.

Helenaveen, hét Peeldorp in gemeente Deurne, wil met het concert een ode brengen en de 100-ste geboortedag in 2024 van de beroemde zanger vieren. De zoon van Jules, Ernst de Corte heeft in april met zijn band “Consorte” al een eerste evenement verzorgd. In september is een Klokkenfeest bij het Jules de Corte carillon en met het concert in november word het herdenkingsjaar feestelijk afgesloten. Het is een driedelige uitvoering met wederom zijn zoon Ernst, het projectkoor “Helenaveen-Jules de Corte” en Wereldmuziekkoor Makandra Deurne.

Makandra vertolkt liederen van Jules de Corte in een nieuw arrangement. De dirigent van het koor, Thijs Hannen, heeft de nummers meerstemmig gemaakt en met wat Afrikaanse tintjes “Makandra inkleuring” gegeven.

Het lied “Helenaveen” van Jules de Corte, een ode over dit bijzondere dorp “uit de turf geboren” zal gezamenlijk worden vertolkt.

 

Wereldmuziekkoor Makandra Deurne huldigt record aantal jubilarissen

Wereldmuziekkoor Makandra heeft op 6 mei de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Er vond een bestuurswisseling plaats. Secretaris Helma Janssen werd hartelijk bedankt voor haar uitgebreide werkzaamheden en Henriëtte van der Linden neemt dit jaar haar taken over. Daarnaast werd een record aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Dertien jubilarissen werden gehuldigd en ontvingen een roos met een toepasselijke attentie in de vorm van een versierde wereldbol-sleutelhanger.

Dit jaar bestaat Makandra 25 jaar en zeven van de huidige leden zijn al vanaf het begin actief: Marian van den Einden, Rien Voets, Ria Voets-Eeltink, Ria van den Einden, Joop van den Einden, Henny van Deursen en Jan van Deursen. Drie  leden werden gehuldigd voor hun 20 jarig lidmaatschap, te weten Henriëtte van der Linden, Gerda Albers en Helma Janssen. Tenslotte ook nog drie leden die 10 jaar lid zijn: Joke van Moorsel, Wies van Nunen en Herma Dekker. Alle dertien gelukkigen werden door het koor toegezongen met een zelfgemaakt lied van koorlid Joke van der Linden. Uit de teksten waarin iedereen persoonlijk werd genoemd, kwam duidelijk naar voren dat alle jubilarissen naast het zingen ook actief zijn bij andere verenigingstaken zoals het bestuur, muzikale begeleiding, koorkleding, presentatie en verzorgen van de website.

In april had het koor een succesvolle uitvoering tijdens de Afrikadag in Venray, nu worden er nieuwe liedjes in het Nederlands toegevoegd voor een uitvoering in het najaar. Geïnteresseerden die willen zingen of een instrument bespelen zijn welkom en kunnen contact opnemen via info@makandra-wmkd.nl

Mensen die zich bij het koor willen aansluiten of andere informatie zoeken, kunnen
contact opnemen via de website
www.makandra-wmkd.nl of het mailadres info@makandra-wmkd.nl 

 

Jubilarissen 25 jaar

Afbeelding 1 van 1