Concerten

Wereldmuziekkoor Makandra Deurne huldigt record aantal jubilarissen

Wereldmuziekkoor Makandra heeft op 6 mei de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Er vond een bestuurswisseling plaats. Secretaris Helma Janssen werd hartelijk bedankt voor haar uitgebreide werkzaamheden en Henriëtte van der Linden neemt dit jaar haar taken over. Daarnaast werd een record aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Dertien jubilarissen werden gehuldigd en ontvingen een roos met een toepasselijke attentie in de vorm van een versierde wereldbol-sleutelhanger.

Dit jaar bestaat Makandra 25 jaar en zeven van de huidige leden zijn al vanaf het begin actief: Marian van den Einden, Rien Voets, Ria Voets-Eeltink, Ria van den Einden, Joop van den Einden, Henny van Deursen en Jan van Deursen. Drie  leden werden gehuldigd voor hun 20 jarig lidmaatschap, te weten Henriëtte van der Linden, Gerda Albers en Helma Janssen. Tenslotte ook nog drie leden die 10 jaar lid zijn: Joke van Moorsel, Wies van Nunen en Herma Dekker. Alle dertien gelukkigen werden door het koor toegezongen met een zelfgemaakt lied van koorlid Joke van der Linden. Uit de teksten waarin iedereen persoonlijk werd genoemd, kwam duidelijk naar voren dat alle jubilarissen naast het zingen ook actief zijn bij andere verenigingstaken zoals het bestuur, muzikale begeleiding, koorkleding, presentatie en verzorgen van de website.

In april had het koor een succesvolle uitvoering tijdens de Afrikadag in Venray, nu worden er nieuwe liedjes in het Nederlands toegevoegd voor een uitvoering in het najaar. Geïnteresseerden die willen zingen of een instrument bespelen zijn welkom en kunnen contact opnemen via info@makandra-wmkd.nl

Regelmatig organiseert Makandra een concert in eigen beheer, al dan niet in samenwerking met andere koren en/of organisaties. Dat heeft tot op heden geresulteerd in een aantal verrassende concerten. Diverse groepen en artiesten hebben hier aan deelgenomen waaronder: Mangs Maskertheater, Gerard van Maasakkers, Wereldmuziekkoor Keskedee, De Baddies, Taaftere, Djembégroep Bayasana,  Sambaband De Brandeleros, Wereldkoor A Djambo. In 2018 verzorgde Makandra de liederen van de Afrikaanse reis bij de muziektheaterproduktie PEER van de Koninklijke Harmonie Deurne.

Mocht u belangstelling hebben om Makandra binnen uw programma op te nemen, stuur dan een e-mail met vermelding van uw gegevens, inclusief de informatie van het evenement en/of concert naar de coördinator van onze optredens Johan van der Linden via info@makandra-wmkd.nl