Concerten

Makandra gastoptredens en concerten

Wereldmuziekkoor Makandra verzorgt gastoptredens en concerten waarbij het publiek wordt meegevoerd in een muzikale reis rond de wereld. Vanaf de oprichting in 1999 bestaat het koor uit een gemiddeld aantal van veertig actieve koorleden. Makandra brengt zowel vierstemmige a-capella als meerstemmige zang ten gehore, begeleid door akoestische instrumenten zoals gitaar, djembé, fluit en percussie. Bij de samenstelling van het repertoire richt Makandra zich geheel op de uitvoering van wereldmuziek: levendige volksmuziek uit allerlei werelddelen met traditionele melodieën en een diversiteit aan ritmes en klanken. Makandra amuseert, verrast en zingt tijdens al zijn optredens zonder bladmuziek.
Jaarlijks wordt gestreefd naar het verzorgen van een viertal gastoptredens of concerten voor organisaties of evenementen die aansluiten bij de doelstelling van het koor. Ten aanzien van de programmering gaat de voorkeur uit naar 2 blokken, elk met een duur van 20 tot 40 minuten. Voor het opwarmen van de stemmen is 1 uur voorafgaande aan het optreden een separate inzingruimte noodzakelijk. Ten aanzien van de vloeroppervlakte van het podium dient rekening gehouden te worden met een minimale afmeting van 8×3 meter. De hoogte van de financiële vergoeding wordt in overleg met de organisatie vastgesteld, op basis van de soort activiteit en financiële mogelijkheden van de aanvrager.
In een cyclus van 2 jaar organiseert Makandra een concert in eigen beheer, al dan niet in samenwerking met andere koren en/of organisaties. Dat heeft tot op heden geresulteerd in een aantal verrassende concerten. Diverse groepen en artiesten hebben hier aan deelgenomen waaronder: Mangs Maskertheater, Gerard van Maasakkers, Percussiegroep Trem, Sankofa Sounds, Wereldmuziekkoor Keskedee en Tuna Universitaria de Maastricht. Bij ons jubileumconcert in 2015 verzorgden De Baddies en Taaftere een gastoptreden. De hieronder afgebeelde affiches geven hiervan een overzicht.

Mocht u belangstelling hebben om Makandra binnen uw programma op te nemen, stuur dan een e-mail met vermelding van uw gegevens, inclusief de informatie van het evenement en/of concert naar de coördinator van onze optredens Cor van der Linden via info@makandra-wmkd.nl